LA VIE EST BELLE
X
LADY PINK

Jaar na jaar, succes na succes wordt La vie est belle één van de meest emblematische geuren van de Franse parfumerie. De herfst van dit jaar wordt door Lancôme ingeluid met een nieuw rendez-vous: La vie est belle Happiness Limited Edition. Het idee achter de nieuwe editie is carte blanche geven aan een kunstenaar om zijn of haar visie op geluk uit te drukken op de iconische

flacon van La vie est belle.


Deze eerste editie van La vie est belle verrast meer dan we konden dromen.

Lancôme pakt uit met een edgy collector-editie, gemaakt in samenwerking met Lady Pink, een kunstenares met wereldfaam, een levende legende van de New Yorkse streetart en tegelijk een zelfverzekerde en geëngageerde vrouw.

Sandra Fabara, alias Lady Pink, is geboren in Ecuador en groeit op in New York waar ze op het eind van de jaren 70 faam verwerft als de First Lady of Graffiti. Als eerste vrouw die de concurrentie aangaat met haar mannelijke vakgenoten van de New Yorkse scene, tagt ze treinen en muren met haar typische beeldschrift en dromerige personages. De ster van de streetcultuur maakt sinds 1985 enkel fresco’s op vraag en schilderijen op doek. Haar werk hangt in prestigieuze musea als het Whitney Museum en de MET in New York.

Meer nog dan een schitterende ster in een wereld vol mannen toont Lady Pink zich in haar werk een voorvechtster van gendergelijkheid en het recht op vrijheid voor vrouwen.

Haar filosofie van vrouwelijke empowerment strookt volledig met die van La vie est belle. Het meest iconische parfum van Lancôme wordt in de versie van Lady Pink een origineel kunstwerk waar de codes van de streetart gemengd worden met die van de luxe.

De naam La vie est belle wordt een gescandeerd statement dat door Lady Pink geschreven wordt in het grafische en urban beeldschrift dat we kennen van haar werk. Zo krijgt de flacon graffiti in fuchsiaroze, de kleur die voor het eerst ook terugkomt in de strik rond de hals, het symbool van de vleugels van de vrijheid. Ook het etui heeft dezelfde edgy look: het kreeg een origineel fresco waarin Lady Pink de emblematische elementen van de geschiedenis van La vie est belle verwerkte – voor ze er haar onmisbare signatuur aan toevoegde…