REVIEW

TESTING, TESTING
WHEN BEAUTY MEETS SCIENCE:

Combray Regenerating Facial Oil

Door Eline Krajenbrink


Combray

Een nieuw product dat ik mag gaan testen. Op de verpakking staat Antioxidant Skin Care. En zodra ik antioxidant lees, ben ik enthousiast. Het merk Combray is ontwikkeld door Kees Hummelen, hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Combray is een gezichtsolie dat uit slechts twee ingrediënten bestaat. Het bevat een uniek, exclusief en gepatenteerd antioxidant genaamd oxofulleram en druivenpitolie. Oxofulleram beschermt tegen vrije radicalen en beschermt het natuurlijke afweersysteem. Ze noemen het ook wel een ‘radicalensponsje’.


Multifunctioneel

Combray werkt multifunctioneel. Het kalmeert en werkt helend op een rode, geïrriteerde

en gestresste huid. Denk aan rosacea, eczeem, psoriasis en acne. Maar ook na overmatige

blootstelling aan zon/kou en een chemische peeling. Daarnaast werkt Combray anti-aging,

hydraterend, verzachtend en beschermend.


De bedoeling is om tweemaal daags zes druppels te gebruiken. Het vervangt dan je dag-, nacht- en oogcrème en serum.
Wel even wennen… fan als ik ben van eindeloze skincareroutines.

"Het enige dat ik naast Combray gebruik zijn reinigingsproducten en zonbescherming.
Na twee weken was ik helemaal gewend."

Gezonde glow

De eerste paar keer dat ik het aanbracht vond ik het wat lastig te verdelen op het gezicht. Ik las toen dat het ook op een iets vochtige huid aangebracht kan worden - dat vind ik persoonlijk een stuk fijner. Het enige dat ik naast Combray gebruik zijn reinigingsproducten en zonbescherming. Na twee weken was ik helemaal gewend.


Ik heb een gemengde/vette huid, en heb met enige regelmaat last van puistjes en roodheden. Combray doet mijn huid aanzienlijk goed; ziet er ‘rustiger’ uit, lijkt minder rood en juist egaler. Ook geeft het een gezonde glow zonder te glimmen. Toch zal ik mijn uitgebreide, skincareroutine missen als ik Combray alleen zou gebruiken, daarom is het voor mij perfect als tussendoor-kuur.